Antirrhinum

Sorter
Dyrkningsveiledning
Produktark
 • Snappy Mix

  Vekstkraft:
  Antall i brett: 280
  Leveringsuke: 2-20
  Farge: Mix

 • Twinny Mix

  Vekstkraft:
  Antall i brett: 280
  Leveringsuke: 2-20
  Farge: Mix

 • Sonnet Mix

  Vekstkraft: Kraftig voksende
  Antall i brett: 280
  Leveringsuke: 2-20
  Farge: Mix

Last ned dyrkningsveileder

Dyrkingsveiledning Antirrhinum Frø

Løvemunn

Jord

Standardjord gjerne med innblanding av Perlite.

Potting

10-12 cm potter, flere planter per potte er aktuelt for større potter

Topping

Plantene kan evt toppes, men dyrkes gjerne uten topping. Topping gir litt seinere blomstring og mer busket vekst.

Temperatur – kulturtid

Hold 18-20oC etter innpotting. Et par uker etter potting senkes temperaturen trinnvis til 15-16oC. Plantene tåler lav temperatur, helt ned til 5 plussgrader uten å ta skade så sant de er herdet på forhånd. Lav temperatur forlenger kulturtida

Kulturtida er 50-70 dager fra potting avhengig av lys og temperatur

Lys

Godt vekstlys i 14-18 timer gir en god og tett plante. Løvemunn er lyskrevende og er en fakultativ langdagsplante, dvs. den blomstrer raskere jo lengre dagen er.

Gjødsling/vanning

Løvemunn (Antirrhinum) vil ha en passe fuktig jord, ikke for fuktig og ikke for tørt. Næringsbehovet er middels stort, bruk LT 1,8. Svært høgt ledetall og /eller våte planter kan føre til problem med opptak av næring og angrep av sopp i røttene. Ved kald kultur reduseres behovet for vanning, men ikke behovet for næring, ledetallet bør da være 2-2,5.

pH i mediet bør være 5-6.

Vekstregulering

Sprøyting med Alar, 30-40 gram per 10 liter vann, 1-2 ganger i en pottekultur. Bonzi kan også benyttes. Mye lys, kald kultur og negativ DIF er gode vekstregulatorer og reduserer behovet for Alar.

Plantevern

Etter potting (og evt topping) anbefales en forebyggende sprøyting mot sopp, f. eks. med Rovral eller Teldor. Dette er en fin anledning for å komme til med soppmiddel før plantene vokser til, og bør gjøres innen en uke etter topping. Til løvemunn anbefales også en vanning med Apron og Topsin. Løvemunn er utsatt for trips, og det anbefales sprøyting med Vertimec 1-2 ganger etter topping. Heng opp gule limfeller og sjekk dem for trips

Her er en webversjon av produkt arket / fritekst.

Gå tilbake