Convolvulus

Sorter
Dyrkningsveiledning
Produktark
  • Sel® Early Blue

    Vekstkraft: 2
    Antall i brett: 106
    Leveringsuke: 10-11
    Farge: Blå

Last ned dyrkningsveileder

Dyrkingsveiledning for Convolvulus Sabatius

Vindel, Convolvulus

Jord

God veksttorv med god drenering, gjerne med innblanding av Perlite.

Potting

11-12 cm potter

Temperatur – kulturtid

Hold 18-20oC etter innpotting. Et par uker etter potting senkes temperaturen trinnvis til 14oC. Sist i kulturtida holdes 10 grader for å herde plantene.

Kulturtida er 8 – 11 uker fra innpotting avhengig av temperatur, lysforhold, tidspunkt for innpotting og pottestørrelse.

Gjødsling/vanning

Convolvulus foretrekker jevnt fuktig torv, ikke for våt og ikke for tørr. Næringsbehovet er middels stort, bruk LT 1,8 – 2,0. Svært høgt ledetall og/eller våte planter kan føre til problem med opptak av næring og dårlige røtter. pH i torva bør være 5,5 – 6,0.

Topping

Plantene toppes normalt en gang.

Plantevern

Etter potting anbefales en forebyggende sprøyting mot sopp, f. eks. med Rovral eller Teldor. Dette er en fin anledning for å komme til med soppmiddel før plantene vokser til, og bør gjøres 1-3 uker etter potting. En vanning med Topsin og Apron er også aktuelt, dette gjøres 2-3 uker etter potting. Convolvulus er utsatt for angrep av trips, kvitfly, spinnmidd og bladlus.

Lys

Godt vekstlys gir rask og god vekst i plantene

Vekstregulering

Ved moderat dyrkingstemperatur er det mindre behov for veksthemming. 3 -4 promille Bonzi kan forsøkes, Alar har trolig også effekt.

Gå tilbake