Dicondra Argentea

Sorter
Dyrkningsveiledning
Produktark
 • Silver Falls

  Vekstkraft:
  Antall i brett: 106
  Leveringsuke: 1-23
  Farge: Sølvgrønne

 • Emerald Falls

  Vekstkraft:
  Antall i brett: 106
  Leveringsuke: 1-23
  Farge: Grønn

Last ned dyrkningsveileder

Dyrkingsveiledning for Dichondra argentea

Dichondra

 

Jord

Bruk en god torv, gjerne med innblanding av Perlite.

Potting

11-12 cm potter

Temperatur – kulturtid

Hold 20-22oC etter innpotting, denne planten liker varme i starten på kulturen. Et par uker etter potting senkes temperaturen trinnvis til 16-19oC.

Kulturtida er 8-11 uker fra innpotting avhengig av temperatur, lysforhold, tidspunkt for innpotting og pottestørrelse.

Gjødsling/vanning

Dichondra vokser sakte i begynnelsen, og må derfor ikke ha for mye vann. Plantene holdes på den tørre siden, la dem tørke mellom hver vanning. Næringsbehovet er middels stort, bruk LT 1,5 – 1,8. Unngå brusevanning av plantene med høgt ledetall, det kan gi bladskade. pH i torva bør være 5,5 – 6,3.

Topping

Plantene behøver normalt ikke å toppes, sprøyting med veksthemmende stoff forsterker brytingen og gir bedre sølvfarging av bladene.

Plantevern

Etter potting anbefales en forebyggende sprøyting mot sopp, f. eks. med Rovral eller Teldor. Dette er en fin anledning for å komme til med soppmiddel før plantene vokser til, og bør gjøres 2-3 uker etter potting. Plantene kan være utsatt for sopp i røtter og rothals, så en vanning med Topsin og Apron anbefales, dette gjøres 2-3 uker etter potting. Dichondra er også utsatt for angrep av bladlus.

Lys

Godt vekstlys gir rask og god vekst i plantene og bedre sølvfarging i sorten Silver Falls.

Vekstregulering

Ved moderat dyrkingstemperatur er det lite behov for veksthemming. Ved behov kan plantene sprøytes med en blanding av 3-4 promille Alar og 1 promille CCC.

Gå tilbake