Helichrysum

Sorter
Dyrkningsveiledning
Produktark
Last ned dyrkningsveileder

Dyrkingsveiledning for Helichrysum petiolare

Sorter: Silver Leaf, Golden Leaf, Variegatum og Micro Nanum

 

Jord

Veksttorv av god kvalitet med god drenering.

Potting

11-12 cm potter

Temperatur – kulturtid

Hold 20-21oC etter innpotting. Et par uker etter potting senkes temperaturen trinnvis til 18-19oC, seinere i kulturen ned til ca 15oC.

Kulturtida er 8-11 uker fra innpotting avhengig av plantestørrelse, temperatur, lysforhold, tidspunkt for innpotting og pottestørrelse.

Gjødsling/vanning

Helichrysum er svært utsatt for angrep av sopp, særlig sortene med gule blad, hold pottene på den tørre siden og la plantene tørke litt mellom hver vanning. Næringsbehovet er middels stort, bruk LT 1,8 – 2,0. Svært høgt ledetall og /eller våte planter kan føre til problem med opptak av næring og dårlige røtter. pH i torva bør være 5 – 6.

Topping

Plantene toppes normalt 1-2 ganger til de har dannet nok brudd fra basis.

Plantevern

Helichrysum er utsatt for angrep av sopp. Etter potting anbefales en forebyggende sprøyting mot gråskimmel, f. eks. med Rovral eller Teldor. Dette er en fin anledning for å komme til med soppmiddel før plantene vokser til, og bør gjøres 1-3 uker etter potting. Plantene bør også sprøytes med Aliette, da de kan angripes av algesopp på blader og stengel. En vanning med Topsin og Apron er også aktuelt, dette gjøres 2-3 uker etter potting.

Lys

Godt vekstlys gir rask og god vekst i plantene, plantene skal ikke skygges

Vekstregulering

Ved moderat dyrkingstemperatur er det normalt ikke behov for veksthemming. Ved behov kan plantene sprøytes med 2-3 promille Alar.

Gå tilbake