Leycesteria

Sorter
Dyrkningsveiledning
Produktark
  • Jealousy

    Vekstkraft:
    Antall i brett: 106
    Leveringsuke: 10,11,14
    Farge: Grønn Bladplante

Last ned dyrkningsveileder

Dyrkingsveiledning for Leycesteria formosa

‘Leycesteria’

 

Jord

Grov veksttorv av god kvalitet.

Potting

12 cm potter eller større potter (til 2-3 liter)

Temperatur – kulturtid

Hold 20-22oC etter innpotting. Et par uker etter potting senkes temperaturen til 18-19oC, seinere til 15-17oC. Ved temperatur under 12 grader kan bladene lett bli rødfiolette.

Kulturtida er 6-8 uker for en 12 cm potte, 8-11 uker for en 15-16 cm potte med 3 planter per potte. Tiden er fra innpotting og er avhengig av temperatur, lysforhold, tidspunkt for innpotting. Siden planten selges uten blomster, kan den selges i ulike størrelser.

Gjødsling/vanning

Leycesteria er ikke spesielt kravstor til vanning, men må ikke tørke. Næringsbehovet er middels stort, bruk LT 1,8 – 2,0. Svært høgt ledetall og /eller våte planter kan føre til problem med opptak av næring og dårlige røtter. pH i torva bør være 5 – 6.

Topping

Plantene toppes over 3-4 blad, pass på å toppe alle plantene, slik at de får en rund og fin planteform.

Plantevern

Etter potting anbefales en forebyggende sprøyting mot sopp, f. eks. med Rovral eller Teldor. Dette er en fin anledning for å komme til med soppmiddel før plantene vokser til, og bør gjøres 1-3 uker etter potting.

Lys

Godt vekstlys gir rask og god vekst i plantene, plantene skal ikke skygges.

Vekstregulering

Til Leycesteria skal en ikke bruke veksthemmende stoff, det vil gi et mørkere grønt bladverk og kan forstyrre brytingen i plantene, slik at planteformen forstyrres.

Gå tilbake