Rudbeckia

Sorter
Dyrkningsveiledning
Produktark
  • Tigereye

    Vekstkraft:
    Antall i brett: 106
    Leveringsuke: 10,11,14
    Farge: Gul

Last ned dyrkningsveileder

Dyrkingsveiledning Rudbeckia hirta

Solhatt

Jord

Standardtorv, gjerne med innblanding av Perlite.

Potting

12 – 14 cm, en plante per potte – 3-5 liters potter, 2-3 planter per potte

Temperatur – kulturtid

Hold 18-20oC etter innpotting. Et par uker etter potting senkes temperaturen trinnvis til ca. 15oC.

Kulturtida er 8-12 uker fra innpotting avhengig av temperatur, lysforhold, tidspunkt for innpotting og pottestørrelse. Kjølig produksjon gir litt lengre kulturtid med reduserer behovet for veksthemming. Produksjon i store potter er mest aktuelt for salg fra sist i mai.

Gjødsling/vanning

Rudbeckia vil ha jevn fuktighet i mediet, ikke for tørt og ikke for vått. Plantene må ikke stå våte. Næringsbehovet er middels stort, bruk LT 1,8 – 2,0. Svært høgt ledetall og /eller våte planter kan føre til problem med opptak av næring og dårlige røtter. pH i torva bør være 5 – 6.

Topping

Plantene toppes normalt, men kan også dyrkes uten topping.

Plantevern

Etter potting anbefales en forebyggende sprøyting mot sopp, f. eks. med Rovral eller Teldor. Dette er en fin anledning for å komme til med soppmiddel før plantene vokser til, og bør gjøres 1-3 uker etter potting. En vanning med Topsin og evt Apron er også svært viktig, da solhatt er utsatt for sopp i rothalsen. Vanning med Topsin 2-3 uker etter potting. Plantene må ikke være våte på bladverket om natta og ikke stå for tett, det øker risikoen for angrep av sopp.

Lys

Godt vekstlys gir rask og god vekst i plantene, 16-18 timer daglengde er optimalt

Vekstregulering

Ved moderat dyrkingstemperatur er det mindre behov for veksthemming. Ved behov kan plantene sprøytes med 3-6 promille Alar, Bonzi har også effekt.

Gå tilbake